Halpalentopankki Suomeen

touko 13, 2016

Norjalaisen halpalentoyhtiön Norwegianin pankki Bank Norwegian aloitti vuodenvaihteessa toimintansa myös Suomessa. Sillä ei ole Suomessa konttoreita, vaan se toimii ainoastaan nettipankkina. Hyvä esimerkki siitä, että digitalisaatiota hyödyntäviä haastajia voi tulla omalle toimialalle muilta aloilta ja maista.

Bank Norwegianilla on toimilupa Norjassa ja se toimii Norjan finanssivalvonnan alla. Kyseessä ei siis ole edes sivuliike Suomessa, vaan Suomen markkinalla toimitaan rajojen yli netin avulla.

Usein yrityksissä seurataan tiiviisti lähimpiä ja totuttuja kilpailijoita. Digitalisaation myötä tapahtuu kuitenkin usein toimialalikumia. Siksi on tärkeää seurata myös uudenlaisia haastajia. Ja onhan tämä mahdollisuus myös toisinpäin; mitä jos laajentaisi omaa toimintaa uudelle alueelle!

Talouselämän (8.12.2015) artikkeli aiheesta (linkki)