Digitalisaatio pientaloteollisuudessa

marras 30, 2017

Digitalisaatio pientaloteollisuudessa

Rakennusteollisuutta ei perinteisesti ole pidetty digitalisaation edelläkävijänä. Digitalisaatio koskettaa tietenkin myös tätä alaa ja tätä teemaa yhdessä asiakaskokemuksen kanssa pohdittiin Pientaloteollisuuden syysseminaarissa marraskuussa 2017 Tampereella.

Mitä digitalisaatio sitten tulee merkitsemään pientaloteollisuudelle. Tässä kooste Katalystin Vesan ja seminaarin osallistujien vastauksista

  • Asiakkaat valitsevat rakentamiseen liittyviä tuotteita yhä enemmän ja pidemmälle netissä. Markkinointi ja myynti linkittyvät toisiinsa.
  • Läpinäkyvyys rakennusprojekteissa kasvaa eri toimijoiden kesken.
  • Yksittäiset älykkäät ratkaisut yleistyvät esimerkiksi energianhallinnassa, lukituksessa, ilmanvaihdon hallinnassa, turvallisuudessa, valaistuksen hallinnassa, kiinteistön kunnon seurannassa.
  • Tuotteista siirrytään kohti palveluita. Entisen teknisen ratkaisun saakin käyttöönsä esimerkiksi kuukausivuokralla. Se voi tehdä uusien ratkaisuiden hankkimisesta pientaloasujalle houkuttelevaa.
  • Kiinteisöistä syntyy alustoja, jotka yhdistävät irrallisia älykkäitä ratkaisuja toisiinsa. Suurempaa hyötyä saadaan, kun usean järjestelmän älykkyys yhdistetään toisiinsa. Esimerkiksi talon lämpötila, valaistus ja turvallisuus asetukset muuttuvat yhtenä kokonaisuutena, kun tullaan kotiin tai lähdetään sieltä pois. Tämä edellyttää standardeja rajapintoja.
  • Kiinteistö voi kytkeytyä ulkopuolisiin alustoihin. Esimerkiksi joku ohikulkija voi ladata sähköautoaan kiinteistön ylijäämäaurinkoenergialla.
  • Alalle tulee uusia toimijoita ja tuotteita paketoidaan uusilla tavoilla.

Oheisessa sanapilvessä seminaarin osallistujien spontaaneja mielleyhtymiä digitalisaatiosta. Voit tilata Vesan esityksen seminaarissa alla.

Lisätietoja: Vesa Ilmarinen (p. 040-5086447)

Tilaa Vesan esitys "Digitalisaatio ja asuminen" Pientaloteollisuuden syysseminaarissa 2017

3 + 8 =